Aira Kuvajan paistettu riisi kasvisten ja broilerin kera

Itämaisista ravintoloista tuttu paistettu riisi on helppoa, edullista ja herkullista ruokaa.

Siihen voi käyttää edellisen päivän aterialta tähteeksi jäänyttä keitettyä riisiä ja kypsää broileria, niin ruokahävikki vähenee. Ruuan voi maustaa luovasti oman maun mukaan.

(2 annosta)

Tarvitset:

  • 5 dl keitettyä basmati-riisiä (noin 1,5 dl raakaa riisiä ja 4 dl vettä)
  • ½ kanaliemikuutio
  • ½ dl öljyä
  • 1 pätkä kevätsipulia
  • 1 keltainen paprika
  • 200 g kypsää nahatonta broileria
  • 2 dl herneitä (pakaste)
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/3 tuore chili
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl osterikastiketta
  • ½ sitruunan mehu
  • 1, 5 dl Munax Proegg nestemäistä valkuaista
  • tuoretta korianteria

Työvaiheet:

  • Keitä riisi kypsäksi, murenna liemikuutio keitinveteen.
  • Silppua kasvikset.
  • Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna veitsellä pieneksi silpuksi.
  • Pilko broileri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kääntele riisiä hetki.
  • Lisää kasvikset, broileri ja mausteet ja paista pari minuuttia sekoitellen.
  • Tarkista maku.
  • Kaada nestemäinen valkuainen riisin joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Ruoka on valmista kun valkuainen on hyytynyt.