Paistettu katkarapuriisi

Kiinalaiseen ravintolaan ei nyt pääse herkuttelemaan, mutta onneksi paistettua riisiä voi tehdä kotonakin. Paistettu riisi on ”kiinalainen pyttipannu”, joukkoon voi lisätä aineksia maun mukaan tai mitä kaapeissa on.

6 dl keitettyä jasmiini- tai basmatiriisiä
180 g katkarapuja (pakaste)
200 g suikalejuureksia (pakaste)
3 rkl oliivi- tai pähkinäöljyä
2 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
1 tl suolaa
2 tl soijaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
1 tl currya
2 tl sriracha-kastiketta
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1/2 tl rosmariinia
1/2 tl timjamia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl silputtua persiljaa

Kuumenna öljy pannulla tai kasarissa. Lisää jäiset juuressuikaleet ja mausteet, paista pari minuuttia. Laita jäiset katkaravut siivilään tai lävikköön ja sulata ne kuuman juoksevan veden alla, valuta. Lisää katkaravut pannulle ja paista vielä minuutti-pari. Lisää riisi, sitruunamehu ja persilja, paista lastalla käännellen kunnes ruoka on kuumaa.

Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Ota pannu liedeltä ja kaada munamassa ruuan joukkoon nauhana koko ajan sekoittaen. Voit tarjota paistetun riisin sellaisenaan tai lusikoida öljyttyihin kuppeihin ja kääntää lautasille ”kakuiksi”. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Ruuan hinta: 6 e

https://munax.fi/autamme-toisiamme