fbpx Skip to main content
Kananmuna on lähes täydellinen tuote painonhallintaan, lihasten kasvatukseen ja yleisen urheilun kumppaniksi.

Munax Oy:n jalostamat nestemäiset valkuaistuotteet tarjoavat helpon tavan valmistaa esimerkiksi proteiinipitoisia ja nälän pitkään poissa pitäviä välipaloja ja ruoka-annoksia. Olemme koostaneet lukuisia reseptejä painonhallinnan ja erilaisten treenien tueksi. Löydät ne reseptisivultamme. Voit selata reseptejä eri kategorioittain aina aamiaisista iltapaloihin.

Lihastohtori Juha Hulmi kertoo proteiininsaannista seuraavaa:

– Aktiivisesti liikkuvan lihaskasvuun tähtäävän ihmisen proteiinintarve on n. 1,4–1,8 g / painokilo. Suuremmasta proteiininsaannista yli jääneet proteiinit käytetään lähinnä energiaksi, ei lihasten rakennusaineiksi. Sekaravintoa syövät saavat Suomessa proteiinia päivittäisestä ravinnosta jo n. 1–1,5 g / painokilo kiinnittämättä asiaan sen kummempaa huomiota. Hieman korkeampi proteiinin saanti on kieltämättä silti hyödyllistä , koska se korvaa mm. kylläisyysvaikutuksensa avulla yleensä jotain lihottavampaa ja epäterveellisempää ravintoa ruokavaliosta, kuten sokereita. Proteiinin tarve ei olekaan synonyymi optimaaliselle saannille. Optimaalinen saanti riippuu mm. yksilöstä, lajitaustasta ja tavoitteista. Yli 3–4 g / painokilo ei ole kuitenkaan suositeltavaa ylittää.

Kananmuna itsessään on loistava proteiininlähde, mutta Munax Oy tarjoaa vieläkin parempia vaihtoehtoja kovaa treenaavalle tai painostaan tarkkaa huolta pitävälle.

Laitilan Proegg -nestemäinen valkuainen on 500 g tetra, joka sisältää 15 kananmunanvalkuaista nestemäisenä. Valkuaisen voi toki juoda sellaisenaankin, mutta se sopii erinomaisesti ruokiin, puuroihin ja erilaisiin pirtelöihin. Siitä voi valmistaa mm. smoothieita. Löydät tuotteen kauppasi kylmähyllystä.

Munax Protein Smoothie on 300 ml suuruinen kerta-annos-smoothie, joka on maustettu hedelmillä ja marjoilla. Yksi annostölkillinen sisältää jopa 20–25 grammaa täydellisesti imeytyvää proteiinia, ilman lisäaineita ja lisättyjä makeutusaineita. Omena-vanilja on makeutettu steviakasvista valmistetulla makeutusaineella. Smoothiet löydät ruokakauppasi kylmähyllystä.

Paljon proteiinia vuorokaudessa tarvitseva kehonrakentaja voi ottaa ruokavalionsa tueksi Laitilan Proegg -proteiinijauheen, jota on saatavilla kahtena makuna, appelsiinina ja vaniljana. Voit tilata jauheet verkkokaupastamme.