Omenakiisseli ja lumimunat
Lumimuna on hauskan näköinen ja kivan makuinen lisuke mehukeitoille tai kiisseleille. Kiisselin tai mehukeiton voit tehdä helposti ja halvalla maun mukaan mistä tahansa mehusta tai täysmehusta. Käytä mehukeittoon puolet vähemmän perunajauhoja kuin kiisseliin.
Omenakiisseli:
1 l omenatäysmehua
1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
Lumimunat:
3 munanvalkuaista Laitilan Kanatarhan kananmunista tai Proegg nestemäinen Valkuainen
6 rkl sokeria
1 l vettä
Sekoita mehu, sokeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna samalla vispilällä sekoitellen. Kun kiisseli kuplahtaa, siirrä se pois levyltä.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi poreilevaksi. Ota kahden ruokalusikan avulla kananmunan muoitoisia nokareita valkuaisvaahdosta. Kypsennä niitä 2 min. / puoli. Varo ettei vesi kiehu liian kovasti. Nosta lumimunat talouspaperin päälle kuivahtamaan hetkeksi. Tarjoa ne kiisselin kanssa.
Vinkkejä: Voit käyttää keltuaiset mihin tahansa ruuanlaittoon tai leivontaan, esimerkiksi munakkaaseen tai munakokkeliin. Veden sijaan voit kypsentää lumimunat myös maidossa.
Jälkiruuan hinta: 1,90 e
https://munax.fi/autamme-toisiamme