fbpx Skip to main content

Munax Oy on varsinaissuomalainen kananmunatalo, jonka tahtotilana on yrityksen alkuvuosista lähtien kehittää kananmunan pakkaamisen lisäksi myös heti käyttövalmiita kananmunatuotteita. Kananmuna itsessään on ilmiömäinen raaka-aine, mutta vaatii lähtökohtaisesti käsittelyn ennen nauttimista. Kananmunan proteiini on tutkitusti paras mahdollinen proteiinin lähde ihmiselle, joten heti käyttövalmiina tuotteena on kuluttajan helpompi saada laadukkaat proteiinit nautittavaksi eväänä, välipalana tai kiireisen aamun aloituksena.

Vuonna 2015 lanseerattiin ensimmäiset hedelmien ja marjojen makuiset heti juotavat valkuaispohjaiset smoothiet Suomen markkinoille. Munaxin tuotteen kehitys on jatkunut koko ajan ja nyt helmikuussa 2021 Munax Oy toi kotimaan markkinoille uuden ilmeen, uuden koostumuksen ja uusia makuja MunSmoothie-nimellä. Uusi valkuaissmoothie saapui ruokakauppoihin helmikuussa 2021. . Kiinnostusta hyvänmakuiseen, terveelliseen ja aidosti ruokaisaan välipalaan on ollut kotimaanmarkkinoiden lisäksi ulkomailla jo pitkään.

– Tuotekehitys on tehnyt upeaa työtä tuotteiden eteen. Tuotteemme on esitelty maailmalla ennen Covid 19 järjestelyillä messuilla ja tuotetietous on levinnyt myös ulkomaalaisten vaikuttajien kautta. Nyt olemme sopineet jälleenmyynnistä hollantilaisen Äggtiv BV kanssa. Äggtiv myy valkuaistuotteita ruokakaupoissa, kuntosaleilla ja huoltoasemilla Hollannissa ja Belgiassa. Uusista yhteistyösopimuksista ja vientimaista saamme toivottavasti kertoa melko pian lisää, kertoo Munax Oy:n varatoimitusjohtaja Matti Nyfors.

Maidottomuus ja viljattomuus uutuusarvoja valkuaistuotteessa

Kananmuna on aina luontaisesti maidoton ja gluteeniton.

­– Suomalainen tuote ja kananmunan valkuainen on niitä vahvuuksia, millä se myydään nyt hollantilaisessa ruokakaupassa. Tuote myydään Hollannissa Äggtivin omalla ulkoasulla ja näin tuotteesta saatiin heidän proteiinimarkkinaansa sopiva ilme, kertoo Munaxin vientiyhteistyöstä vastannut Ville Vuorinen.

Kuvassa Niek van Lin, joka on Äggtivin yksi kolmesta omistajasta.

MunSmoothie löytyy Suomesta kolme eri makua; mango, omena-vanilja ja appelsiini. Tuote löytyy Suomesta ruokakaupoista ja kuntosaleilta.

 

Aiheesta lisää:

https://www.y-lehti.fi/uutiset/nayta/21575/Munaxin+valkuaissmoothien+aluevaltaus+ulkomaille+%E2%80%93+nyt+myynniss%C3%A4+Hollannissa