fbpx Skip to main content

MunSmoothie on treenaajien ja kuntoilijoiden suosima tuote, joka on valmistettu Laitilassa pastöroidusta kotimaisesta kananmunan valkuaisesta ja aidoista marjoista ja hedelmistä. Kyseessä ei ole mikään tavallinen smoothie, sillä tässä tuotteessa on runsaasti proteiinia ja makua.

– MunSmoothie on täydellinen valinta proteiinin lähteeksi. Meidän smoothiet sisältävät runsaasti biologisesti arvokasta proteiinia eikä lainkaan rasvaa. Heti käyttövalmiina tuotteena smoothie sopii palautumiseen, painonhallintaan, ennen treeniä tai ihan vain herkutteluun, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Matti Nyfors.

Uusi maku on marja. Tuote on herkullinen ja se sisältää mansikkaa, vadelmaa ja mustikkaa. Valmistuksessa käytetään aitoja raaka-aineita, joten marjoista saadaan maun lisäksi myös ravintoaineita.


Valkuaistuotteet treenajille ja painonpudotukseen

Munax Oy on jo vuonna 2013 tuonut ensimmäisenä Suomen markkinoille nestemäisen valkuaisen, Laitilan Proegg nimellä. Tästä lähtien uutuusvalkuaistuotteita on tullut kauppojen hyllylle säännöllisesti.

– Vuonna 2013 ihmiset hämmästelivät, että miksi tuotiin markkinoille pelkkä valkuaistuote. Tänä päivänä kaikille on selvää, että kananmuna sisältää kaksi tärkeää osaa, keltuaisen ja valkuaisen, ja ne toimivat loistavasti eri käyttötarkoituksissa. Kaikki meidän keltuaisemme käytetään hyödyksi mm. majoneesin ja jäätelön valmistukseen ja valkuainen taas on aina rasvaton proteiininlähde. Tästä syystä erityisesti kuntoilijat ja painostahuolehtijat ovat löytäneet nämä tuotteet, jatkaa Nyfors.

MunSmoothiet sisältävät kaloreita vain 51- 59 kcal/ 100 g ja rasvaa alle 0,1 g, josta tyydyttyneiden rasvojen osuus on pyöreä nolla. Kananmunien sisältämä proteiini on ihanteellinen osa liikkuvan ihmisen ruokavaliota. Valkuaisella on aivan erinomainen sulavuus moniin muihin proteiinin lähteisiin verrattuna.

– Sulavuudella tarkoitamme sitä, että voit ottaa kananmunapohjaisen tuotteen vaikka juuri ennen treeniä. Treenin aikana on tärkeää, että lihaksille on uusia rakennusaineita eli aminohappoja nopeasti saatavilla. Elimistö pystyy hyödyntämään kananmunaproteiinin sisältämät aminohapot tehokkaasti, mikä tukee treenaamista, jatkaa Nyfors.

 

Valkuaistuotteet sopivat käytettäväksi sellaisenaan tai osaksi muita ruokia

– Tiedämme, että osa yhdistää valkuaistuotteita aamiaspuuroon. Valkuainen tuo siihen lisäproteiinia ja smoothie antaa lisäksi vielä makua. Osa valmistaa aamiasmunakkaan niin, että käyttää yhden kokonaisen kananmunan ja jatkaa loput pelkällä valkuaisella. Meillä on omilla sivuillamme myös paljon erilaisia käyttövinkkejä, vinkkaa Nyfors.

Munax Oy valikoimasta löytyvät kananmunat, nestemäiset kananmunanvalkuaiset, PURE Snack -välipalauutuudet, kypsennetty valkuaispatukka, heti valmis munavoi, valkuaisjauheet ja MunSmoothie-valkuaisjuomat.

Kuluttajatuotteet löytyvät ruokakauppojen valikoimista ja Munaxin omasta verkkokaupasta. Tämän lisäksi Munax Oy valmistaa paljon kananmunatuotteita ammattikeittiöön.

LUE myös PURE Snack -välipalauutuuden lanseerauksesta –> täältä