Onnistuneet kananmunat isänpäivän aamiaspöydälle voi valmistaa kolmella tavalla. Muna voi olla löysä, puolikova tai jämäkän kova. Näillä vinkeillä saat isukin takuulla tyytyväiseksi.

Munaxin Munamestarin mukaan on olemassa kolme yleistä tapaa keittää munat. Kaikki ovat oikeita tapoja – on keittäjästä kiinni, mitä haluaa käyttää.

– Osa keittää kuumaan, osa kylmään veteen, Munamestari tietää.

Amerikkalainen tapa:

  • Keitä vesi kiehuvaksi
  • Lisää kananmunat kiehuvaan veteen
  • Nosta kattila kuumalta levyltä kylmän levyn päälle ja anna munien kypsyä:
    • 10 min = löysä muna
    • 15 min = puolikova kananmuna
    • 20 min = kypsä, kova muna

Kylmän veden taktiikka:

  • Kaada kylmää vettä kattilaan
  • Asettele munat kylmään veteen ja laita vesi kiehumaan
  • Kun vesi alkaa kiehumaan, alenna lieden lämpötilaa siten, että vesi poreilee hienoisesti
    • 4 min = löysä muna
    • 6 min = puolikova kananmuna
    • 8 min = kypsä, kova muna

Kuuman veden taktiikka:

Kolmas tekniikka on keittää munia kiehuvassa vedessä.

  • Laita vesi kiehumaan
  • Kun vesi kiehuu, lisää kananmunat veteen. Anna kiehumisen jatkua.
    • 5 min = löysä muna
    • 7 min = puolikova kananmuna
    • 12 min = kypsä, kova muna

Kuorien helppo irroitus:

Kuoret irtoavat helposti vaihtamalla kiehuvan veden kylmään.

  • Kaada kiehuva veis pois kattilasta
  • Anna munien odottaa kotvanen
  • Lisää kylmää vettä ja anna munien jäähtyä kylmän veden alla
  • Kuori munat

Katso tarjoilutapoja ja munareseptejä tästä.