fbpx Skip to main content
Munax Oy:n kuljetuskaluston uusin jäsen on Scania G500. Kyseessä on HCT, eli High Capacity Transport -yhdistelmäajoneuvo. HTC-rekka tehostaa tavarantoimituksia ja pienentää päästöjä.

Munax on jatkuvasti tehostanut logistiikkaansa. Kaluston kehitys on eräs keskeinen keino kehitystavoitteiden saavuttamiseksi. Uusi HCT-rekka on käytössä elintarvikekuljetuksissa Suomen pitkien etäisyyksien matkoilla, joten se pienentää kuljetuksista syntyviä päästöjä. HCT-yhdistelmä pienentää sekä päästö- että kuljetuskustannuksia.

Rekkojen veturivalmistaja on Scania. Kaksitasolastattava, kokonaisuudessaan noin 27 m pitkä ajoneuvoyhdistelmä on kooltaan suurempi kuin aiempi, joten uuteen kuljetuskalustoomme mahtuu 12 % enemmän kananmunia ja munatuotteita kerralla kuljetettavaksi. Käytännössä suhteellinen hiilijalanjälki pienenee entisestään, kun kuljetettavaa mahtuu kerralla kyytiin enemmän ja ajomäärä vähenee.

Suomen maanteilla kulkee tällä hetkellä reilut 40 HCT-rekkaa.

Kananmunamme tulevat suomalaisilta perhetiloilta. Kiitos, että valitset suomalaisen ja Suomessa valmistetun kananmunatuotteen. Munaxin kananmunatuotteet ja Laitilan Kanatarhan kananmunat löydät oman ruokakauppasi munahyllyltä. Ostamalla kananmuniamme, tuet suomalaista maatilayrittäjää.