Munajuusto pääsiäiseksi

Kotitekoinen munajuusto on herkullista ja pehmeää. Juuston valmistus ei ole lainkaan hankalaa, se onnistuu vaikka siivilässä. Valmistuksessa syntyneen heran voi käyttää esimerkiksi sämpylöiden tai leivän taikinaan.

3 l täysmaitoa
1 l piimää
5 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
1 rkl suolaa

Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen. Sekoita kuumennuksen ajan puulastalla pohjaa myöten, ettei maito pala pohjaan. Sekoita piimä, munat ja suola kulhossa. Kaada seos maidon joukkoon nauhana samalla sekoittaen. Kuumenna seos kiehumispisteeseen rauhallisesti sekoittaen niin että juustomassa erottuu herasta. Älä keitä. Ota kattila pois liedeltä ja anna seistä puoli tuntia.

Laita siivilä ison kulhon päälle ja vuoraa siivilä sideharsokankaalla. Nostele juustomassa kattilasta reikäkauhalla siivilään. Käännä harsokankaan reunat juuston päälle ja aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi sopivan kokoinen lautanen. Anna juuston olla jääkaapissa yön yli. Kotijuusto ei ole kovin säilyvää, joten tarjoa se parin päivän kuluessa.

Juuston hinta: 5,50 e

https://munax.fi/autamme-toisiamme