Munajuustoa voi käyttää pitopöydässä kylmien ruokien kanssa tarjolla eli salaattien, kylmien kalaruokien ohella. Tämä munajuusto maistuu kyllä myös kylmänä alkupalana, jälkiruokana esim. marjojen kera. Kokeile myös levitteenä. Normaalisti munajuustojen päälle laitetaan paino, mutta tämä valmistetaan eri tavalla ja näin ollen koostumus pysyy pehmeänä.
Ainekset:
- 3l kevytmaitoa
- 1rkl voita
- 1l kirnupiimää
- 5 Laitilan Kanatarhan isoja kananmunia
- 1,5tl merisuolaa
- ½ pnt tuoretta timjamia
- pinnan paahtamiseen kananmuna ja sokeria
Vuoraa esimerkiksi siivilä kostutetulla puhtaalla harsoliinalla. Laita siivilä kattilan päälle. Poista timjamikääre massasta.
Nostele juustomassa reikäkauhalla siivilään välillä suolaa pinnalle ripotellen. Peitä siivilä kelmulla ja nosta kylmään. Anna tekeentyä yön yli.
Kumoa munajuusto lautaselle. Voit nauttia sen heti tai pinnan voi myös paahtaa. Paahtaminen käy sekä uunissa että kaasupolttimen avulla. Voitele juuston pinta kananmunalla ja ripottele päälle sokeria reilusti. Paahda 250°C asteessa uunissa 10 minuuttia tai polta pinta ruskeaksi kaasupolttimella. Pehmeä munajuusto soveltuu hyvin myös levitteeksi.