Munahamppari

Oletusmakkara ei välttämättä aina ole paras vaihtoehto kesägrilliin. Joskus grilliruoka voi olla myös maukasta ja terveellisempää.

Kokematonkin leipuri leipoo ja grillaa itselleen sekä ystävilleen tämän kesäherkun, jossa itse tehty herkkusämpylä saa sisäänsä pekonia, juustoa, chilimajoneesia sekä häränsilmäksi paistetun munan.

Tarvitset sämpylöihin:

  • 2½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 g sahramia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1 Laitilan Kanatarhan Luomukananmunan keltuainen

Täytteisiin:

  • 2 dl majoneesia
  • 1 tl chipotle-chilijauhetta
  • 8 kananmunaa
  • 400 g pekonia

Työvaiheet:

  • Ota voi sulamaan huoneenlämpöön noin tuntia ennen leivontaa.
  • Lämmitä maito.
  • Murenna ja sekoita hiiva maidon joukkoon.
  • Lisää maidon ja hiivan joukkoon munat, hunaja, sitruunamehu, suola ja sahrami
  • Alusta jauhoja vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi voi pieninä nokareina.
  • Vaivaa taikina kimmoisaksi noin 10 minuutin ajan.
  • Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota taikinaa noin tunnin ajan.
  • Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
  • Nosta sämpylät uunipellille, leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna taas kohota tunti.
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Voitele sämpylät keltuaisella.
  • Paista uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia, kunnes sämpylöiden pinta on kauniin ruskea.
  • Sekoita chilijauhe majoneesiin.
  • Ruskista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi.
  • Paista kananmunat häränsilmiksi ja lado päälle juustoviipaleet.
  • Kokoa munahampparit latomalla sämpylöiden väliin pekonit, majoneesi sekä kananmunat juustoineen.
  • Voit halutessasi lisätä hampurilaisen proteiinipitoisuutta pilkkomalla joukkoon Munax Salaattivalkuaista.

 

Lähde: soppa365.fi