Muna-riisipasteijat

Muna-riisipasteijat ovat olleet herkkuani lapsuudesta lähtien, silloin ne liittyyivät harvinaisiin Helsingin reissuihin isän tai äidin kanssa. Niitä on helppo tehdä kotona itsekin. Voit tehdä taikinan itse tai käyttää valmista lehtitaikinaa.

Taikina:

  • 2,5 dl piimää
  • 1 Laitilan Kanatarhan kananmuna
  • 450 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä

Täyte:

  • 1 dl puuroriisiä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
  • 100 g kermaviiliä

Voiteluun kananmunaa.

Sekoita muna piimän joukkoon ja suola sekä leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot vähitellen jogurttiseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina kylmään odottamaan.

Keitä riisi kypsäksi 1/2 litrassa vettä, valuta. Keitä ja kuori kananmunat, hienonna haarukalla. Sekoita täytteen ainekset.

Kauli taikina jauhojen avulla levyksi ja leikkaa neliöiksi. Siirrä neliöt uunipellille leivinpaperin päälle ja lusikoi niille täytettä. Sivele taikinaneliöiden reunoille kylmää vettä, käännä pasteijat kolmioiksi ja nipistä reunat kiinni. Voitele pasteijat munalla ja paista uunissa 250 asteessa noin 15 min.

https://munax.fi/autamme-toisiamme