Kylmäsavulohitartar-voileipä
Palkitsee kyllä viitseliäisyyden, tämä herkku vie kahvikupposen kera kielen mennessään!
Pohjan ainekset:
- 3,6 dl Domino-keksejä murustettuna
- 60g sulatettua voita
Täyte:
- 7,5 tl pikakahvijauhetta
- 1 rkl kuumaa vettä
- ¼ tl kanelia
- 900 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3,6 dl sokeria
- 0,6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 kpl Laitilan Kanatarhan kananmunia
- 350 g tummaa suklaata sulatettuna
Kuorrutus:
- 85 g tummaa suklaata
- 45 g voita
Koristeeksi suklaisia pääsiäismunia.
Valmistus:
Voitele noin 25 cm halkaisijaltaan oleva irtoreunainen vuoka ja vuoraa ulkopuoli huolellisesti foliolla. Kakkua kypsennetään uunissa pienessä vesihauteessa. Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen.
Murskaa Domino-keksit monitoimikoneessa ja sulata voi. Sekoita kulhossa tasaiseksi ja painele kakkuvuoan pohjalle odottamaan täytteitä.
Sekoita kahvikupissa valmiiksi pikakahvi, vesi ja kaneli ja jätä odottelemaan täytteen valmistumista. Sulata täytteen suklaa kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään täytteen valmistamisen ajaksi. Notkista tuorejuusto kulhossa joko käsin tai vatkaimella. Liki kilo tuorejuustoa on melkoinen määrä eli käsin notkistamalla saat mukavan treenin. Lisää notkistettuun juustomassaan
sokeri, vaniljasokeri sekä jauhot ja sekoita kunnes massa on tasainen. Lisää Laitilan Kanatarhan kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Jaa massa tasan kahteen eri kulhoon. Sekoita toiseen erään sulatettu ja jäähtynyt suklaa ja kaada massa vuokaan pohjan päälle. Sekoita jäljelle jääneeseen juustomassaan valmis kahvisekoitus ja nostele vuokaan suklaakerroksen päälle. Aseta foliolla ulkopuolelta vuorattu kakkuvuoka isompaan, uuninkestävään astiaan ja kaada tähän litra kuumaa vettä. Nosta varovasti uuniin ja paista noin 60-65 minuuttia tai kunnes kakun keskiosa on asettunut ja pinta näyttää kypsältä.
Kun kakku on valmis, nosta se varoen uunista ja vesihauteesta. Poista folio kakkuvuoan ympäriltä ja anna kakun vetäytyä ritilän päällä noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen irrota kakkua varovasti veitsellä vuoan reunoja pitkin, mutta älä poista vielä vuoasta. Anna jäähtyä huoneenlämmössä vielä tunnin verran. Nosta sen jälkeen jääkaappiin ja anna vetäytyä siellä yön yli. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun juusto on kunnolla asettunut. Seuraavana päivänä poista kakku vuoasta ja aseta kakkuvadille. Valmista kuorrutus sulattamalla voi ja suklaa ja levittämällä seos kakun päälle. Ei haittaa, jos kuorrutetta valuu pinnan päältä reunoille. Aseta pienet suklaapääsiäismunat kauniisti joko keoksi kakun päälle tai haluamaasi kuvioon. Anna vielä jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Leikkaa kakusta melko ohuita viipaleita, sillä se on täyttävää! Kakun voi valmistaa jääkaappiin mukavasti ennen pyhiä ja kuorruttaa tarjoiluaamuna. Maistuu erinomaiselta pääsiäisaterian jälkeen kahvin ja vaikka pienen konjakkinapsun kera.