Meksikolainen papu-fetamunakas
(VHH, gluteeniton)

 

Munakkaaseen voi hyvin käyttää nesteenä vettä, jos haluaa hieman kevyemmän lopputuloksen.
Mausteet ja oliiviöljy tuovat täyteläistä makua.

 

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6 Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 150 g kidney-papuja (säilyke)
  • 100 g fetajuustoa
  • 2 pientä makeaa suippopaprikaa
  • 2 cm pätkä tuoretta chiliä
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta korianteria

Sekoita kananmunat, vesi ja mausteet. Valuta pavut ja murenna feta. Leikkaa paprikat ja chili renkaiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä silputtuja sipuleita pari minuuttia. Kaada munakasseos pannulle.
Kuumenna pannua keskilämmöllä ja vetele lastalla pohjaa pitkin, niin että munakasseos hyytyy tasaisesti.

Kun munakas on puolivalmis, lisää pinnalle pavut, paprika- ja chilirenkaat sekä feta, niin että ne kuumenevat kun munakas hyytyy.
Ripota pintaan mustapippuria ja silputtua korianteria.