MARTAT JA LAITILAN KANATARHA YHTESTYÖSSÄ

Lahjoitamme jokaisesta myydystä rasiasta 5 snt Marttojen toimintaan!

Vuonna 2019 Marttaliitto ja Finlands svenska Marthaförbund juhlivat 120-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden pääruoka-aineeksi on valittu kananmuna.

Martta-kananmunia myydään Keskon ja S-ryhmän kauppoissa. Mikäli et heti löydä Martta-kananmunia lähikaupastasi, pyydä kauppiasta tai osastovastaavaa tilaamaan niitä sinne. Mitä enemmän Martta-kananmunia ostetaan, sitä enemmän saamme kerättyä Marttojen toiminalle rahaa. Kaikki mukaan!

Ympäristö huomioiden

Martta-munat tuotetaan Suomen edistyksellisimmässä kanalassa. Kanalan vahvuutena on kiertotalous ja ympäristöasiat. Martta-munia tuottavassa pienryhmäkanalassa lauhdelämpö aletaan ottamaan syksyllä talteen ja käytetään lauhdekuivureissa, joissa kanojen lanta kuivatetaan. Lanta hienonnetaan, sterilisoidaan ja pelletoidaan luomukelpoiseksi lannoitteeksi, jota voidaan käyttää pellossa kylvölannoitteena sekä kotona kukkaruukuissa.

Juuri tämä Martta-kananmunia tuottava kanala tulee olemaan Suomen ensimmäinen kananmunatuotannon kiertotalouden pioneeri. Ammoniakkipäästöt vähenevät, koska kuivattu lanta sijoitetaan kasvin juureen.

Martta-kananmunissa on huomioitu mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Isot ruskeat kananmunat tuotetaan 7 km päästä siitä, mistä kanojen rehu tulee. Rehu on tehty lähialueen tuottajien pelloilta tulevista viljoista.

Ja tämä ympäristö on juuri se, mitä me jätetään lapsillemme jälkeemme. Näin ollen tästä ympäristöstä ja  kiertotaloudesta on pidettävä hyvää huolta.

On ihaltavaa katsoa ja todeta, että juuri nyt Martat tekevät vastuullisen teon ja seisovat suomalaisen kananmunatuotannon takana ja varmistavat tällä teolla, että suomalaisen kananmunatuotannon jatkuvuuden Suomessa. Munaxin kananmunat ovat puhtaita ja salmonellavapaita. Suomalaisten perhetilojen kananmunat ovat antibioottivapaita, koska tilojemme kanoja ei lääkitä

Pyydä Martta-munia lähikauppaasi

Mikäli Martta-munia ei ole vielä sinun lähikaupassasi, kannattaa pyytää maitovastaavaa tai kauppiasta niitä tilaamaan.

K-kaupalle voi helposti laittaa palautetta asiakaspalaute.kesko.fi
S-ryhmälle voi palautteen laittaa foodie.fi-palvelun kautta.

EAN: 6430017900903
Kauppa pystyy tällä koodilla tilaamaan niitä.

Järjestä tapahtuma – lisää uusia Marttoja ja varainkeruuta

Järjestämällä omassa lähikaupassasi Martta-tapahtuman, saatte samalla vietyä hienoa Martta-tarinaa suurelle yleisölle ja tehtyä varainhankintaa samalla.

  1. Ehdota tempausta kauppiaalle/maitovastaavalle. Pyydä heitä tilamaan tuotteet Keskon kautta ja järjestäkää hieno tapahtuma.
  2. Valmistakaa kotona maistiaisia
  3. Kerätkää uusia Martta-jäseniä ja myykää Martta-kananmunia.Mikäli herää lisäkysymyksiä, vastaan mielelläni.
    Lisa Savola, p. 028583423, lisa.savola@munax.fi