Ihana mustikkainen marenkijäätelö syntyy sveitsiläisestä marengista. Ihana herkku!

Mustikkainen marenkijäätelö

Sveitsiläinen marenki

Ainekset:

  • 170g                  Laitilan Proegg nestemäinen valkuainen
  • 255g                  sokeria
  • 1ml                     leivinjauhetta
  • 1ml                    suolaa
Mittaa ainekset teräksiseen yleiskoneen kulhoon. Tee foliosta paksu rinkula ja laita se ison kattilan pohjalle. Laske kattilaan muutama sentti vettä ja nosta kulho foliovaipan päälle. Kuumenna vesi poreilevaksi (80-90ºC) Kuumenna marenkia koko ajan sekoittaen, 79ºC saakka. Kuumeneminen vie noin 7-10 minuuttia. Siirrä marenki yleiskoneeseen ja vatkaa pallovatkaimella täydellä teholla 15-20 minuutin ajan kunnes marenki on kiiltävää ja tanakkaa. Tästä ohjeesta tarvitset puolet jäätelöön. Lopun marengista voi vaikka pakastaa tai kuivattaa marenkiruusukkeiksi uunissa.

  • 230g                  kuohukermaa
  • 100g                 makeuttamatonta mustikkasosetta
  •                            tuoreita mustikoita koristeeksi

 

Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon marenki ja sekoita hyvin. Siirrä jäätelö ilmatiiviiseen astiaan ja lisää mustikkasose raitana jäätelön päälle. Pakasta. Nautiskele tuoreiden mustikoiden kera!