Terästetty mannapuuro

Lapsena suurinta herkkuani oli kuohkea mannapuuro, jonka joukkoon äiti vatkasi kananmunaa. Tätä herkkua voi valmistaa nykyäänkin, sillä Suomessa, toisin kuin suurimmassa osassa muista maista, on turvallista nauttia kypsentämätöntä kananmunaa. Samalla aamupuuroon saa lisää proteiinia, joka voimalla jaksaa paremmin.

  • 1 l maitoa
  • 1,5 dl mannasuurimoita tai spelttimannasuurimoita
  • 1 tl suolaa
  • 2 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
  • tuoreita tai pakastettuja marjoja tai hilloa

Kuumenna maito kerros- tai haudekattilassa. Vispaa joukkoon mannasuurimot. Keitä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä.

Vatkaa munien rakenne rikki lautasella. Kaada munaseos puuron joukkoon ohuena nauhana hyvin vatkaten. Tarjoa puuro marjojen kera, ja täydellinen aamiainen on valmis!

Puuron hinta 1,20 €

https://munax.fi/autamme-toisiamme