Makuja joulupöytään: Puolukkalumi

Joulu ei olisi mitään ilman tuttuja herkkuja. Kinkku, laatikot, kalat, salaatit ja piparit – vain muutama mainitakseni. Ne kaikki ovat yhdessä muovaamassa jouluista makumaailmaa.

Tasapainoinen joulupöytä on harmoninen miksaus perinteitä ja uutuusmakuja. Tuttujen ja turvallisten herkkujen rinnalle on hyvä tuoda uusia makuelämyksiä. Puhutaan sitten suolaisesta tai makeasta, makuaistien harmonia on keskeisin johtolanka, jota seuraamalla ei eksy.

Puolukkalumi on hyvä vaihtoehto jouluisen jälkiruoan paikalle. Kevytrakenteisena se soveltuu mainiosti raskaankin aterian kruunuksi. Ja mikä tärkeintä, samalla pääsee nauttimaan puolukkaa, tuota metsiemme punaista aarrettamme.

Puolukkalumi

  • 1,2 dl Laitilan Proegg Valkuaista (vastaa 4 munanvalkuaista)
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 400 g puolukkasurvosta

1) Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehu kevyeksi vaahdoksi.
2) Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa.