Makea jälkiruokamunakas
(VHH, gluteeniton)

 

Munakas muuntuu helposti myös jälkiruuaksi, ja makeaa makua jälkiruokaan saa
muillakin aineksilla kuin sokerilla, hunajalla tai keinotekoisilla makeuttajilla.

 

  • voita voiteluun
  • 6 Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • 3 dl kookosmaitoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl aitoa vaniljajauhetta tai 1 tl luomu vaniljauutetta
  • ½ tl kanelia
  • ½ dl kookoslastuja
  • 3 dl vadelmia
  • tuoretta sitruunatimjamia

Voitele piirakkavuoka voilla. Sekoita kananmunat ja kookosmaito kierrevatkaimella. Mausta suolalla, vaniljalla ja kanelilla.
Kaada munakasseos vuokaan ja kypsennä munakas uunissa 200 asteessa 15 – 20 minuuttia.
Ripota pintaan kookoslastuja, vadelmia ja sitruunatimjamia (myös minttu ja sitruunamelissa sopivat).
Tarjoa heti.