Linssi-mustapapumuhennos
(VHH, gluteeniton)

 

Linsseissä ja pavuissa on runsaasti proteiinia, ravintoaineita ja kuituja kevyessä muodossa.
Lisää hyvälaatuista proteiinia aterialle saa kananmunasta.

 

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 200 g mustapapuja (säilyke)
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 limen mehu
  • 1 tl chilirouhetta
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/3 tl mustapippurirouhetta
  • 2 cm pätkä tuoretta chiliä
  • 2 avocadoa
  • 4 kovaksi keitettyä Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • tuoretta korianteria

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota silputtuja sipuleita siinä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi, murennettu kasvisliemikuutio ja linssit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä pohjaa myöten sekoittaen 10 minuuttia. Lisää pavut, pähkinät ja mausteet ja hauduta vielä 10 minuuttia. Lusikoi muhennos tarjoilukulhoon tai annoskulhoihin ja laita päälle viipaloitua kananmunaa, avocadoa, chiliä ja silputtua korianteria.