Limepiirakka (Heavenly key lime pie)

Pohja

  • 200g                                             kandisokerikeksejä
  • 70g                                                   voita tai margariinia

 

Täyte

  • 1 tölkki                                           kondensoitua maitoa
  • 3                                                        keltuaista
  • 2tl                                                     limen kuoriraastetta
  • 1,5dl (n.4 limeä)                       limemehua
  • 2,5dl                                                vispikermaa, sokeria ripaus

 

Hienonna keksit tehosekoittimessa, lisää joukkoon sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (n.20-22cm) pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos pohjaan ja reunoille. Laita hetkeksi kylmään, paista pohjaa noin 5 minuuttia 150C asteessa. Jos pohja valahtaa reunoilta kypsennyksen aikana, voit painella sen uudelleen muotoonsa lusikan avulla välittömästi paiston jälkeen. Tällöin pohja säilyttää kauniin muotonsa loppuun asti.

Pese limet huolellisesti haalealla vedellä, kuivaa talouspaperilla. Raasta lime ensin ja purista mehu vasta sen jälkeen. Yhdistä kondensoitu maito, keltuaiset ja limemehu sekä kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä 160 C 5-8 minuuttia uunin alaosassa. Valmis täyte on pinnaltaan hyytynyt mutta ei kova.  Jäähdytä muutaman tunnin ajan, täyte jämäköityy jäähdytyksen aikana leikattavaksi. Vatkaa pinnalle kermavaahto ja koristele raastetulla limenkuorella sekä keksimuruilla. Hyödynnä valkuaiset esimerkiksi proteiinipitoiseen kaurapuuroon.

 

 

.