Limepiirakka (Heavenly key lime pie)
- 200g kandisokerikeksejä
- 70g voita tai margariinia
Täyte
- 1 tölkki kondensoitua maitoa
- 3 keltuaista
- 2tl limen kuoriraastetta
- 1,5dl (n.4 limeä) limemehua
- 2,5dl vispikermaa, sokeria ripaus
Hienonna keksit tehosekoittimessa, lisää joukkoon sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (n.20-22cm) pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos pohjaan ja reunoille. Laita hetkeksi kylmään, paista pohjaa noin 5 minuuttia 150C asteessa. Jos pohja valahtaa reunoilta kypsennyksen aikana, voit painella sen uudelleen muotoonsa lusikan avulla välittömästi paiston jälkeen. Tällöin pohja säilyttää kauniin muotonsa loppuun asti.
Pese limet huolellisesti haalealla vedellä, kuivaa talouspaperilla. Raasta lime ensin ja purista mehu vasta sen jälkeen. Yhdistä kondensoitu maito, keltuaiset ja limemehu sekä kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä 160 C 5-8 minuuttia uunin alaosassa. Valmis täyte on pinnaltaan hyytynyt mutta ei kova. Jäähdytä muutaman tunnin ajan, täyte jämäköityy jäähdytyksen aikana leikattavaksi. Vatkaa pinnalle kermavaahto ja koristele raastetulla limenkuorella sekä keksimuruilla. Hyödynnä valkuaiset esimerkiksi proteiinipitoiseen kaurapuuroon.
.