Lihapulla-kananmunasalaatti

No nyt! Kerrankin salaatti, josta lähtee nälkä – myös perheen nuorisolta. Voit käyttää valmislihapullia tai tehdä lihapullat itse, niiden resepti löytyy alempaa.

  • 1 vihreä ruukkusalaatti
  • noin 175 g lihapullia
  • 4 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
  • 125 g naposteluporkkanoita
  • 1 dl kirsikkatomaatteja
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 2 viipaletta maalaisleipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • pari kierrosta mustapippuria myllystä

Keitä kananmunat kypsiksi: laita ne kylmään veteen, ja kun vesi alkaa kiehua, keitä munia 5 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois ja laske kylmää vettä kattilaan. Anna munien jäähtyä, kuori munat ja leikkaa ne puolikkaiksi.

Keitä porkkanat kypsiksi vähässä vedessä (10 – 15 minuuttia), valuta. Höyrytä herneet tai keitä niitä vesitilkassa pari minuuttia, valuta. Leikkaa leipäviipaleet neljään osaan ja paista niitä hetki molemmin puolin pannulla ruokalusikallisessa öljyä.

Revi salaatinlehdet ja leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi. Kokoa salaatti salaatinlehdistä, haaleista porkkanoista ja herneistä, lihapullista, kananmunanpuolikkaista, leipäpaloista ja tomaateista. Valuta päälle hyvää öljyä ja ripottele mustapippuria.

Vinkki: currymajoneesi sopii hyvin lihapulla-kananmunasalaatin kanssa.

Ruuan hinta: noin 5 euroa

https://munax.fi/autamme-toisiamme