Valkuaisella täytetty lihamureke
(VHH, gluteeniton)

 

Keitetyillä kananmunilla täytetty lihamureke on klassikko, joka toimii aina.
Kokeile vaihteeksi murekkeeseen Munaxin Salaattivalkuaista!
Tiesitkö, että lihamurekkeen voi tehdä puhtaasta jauhelihasta, ilman korppujauhoja ja muita täyteaineita?

 

  • 800 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
  • 270 g Munaxin Salaattivalkuaista (1,5 pötköä)
  • suolaa, mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 dl emmentaljuustoraastetta

Hiero käsiin hiukan oliiviöljyä. Taputtele jauhelihasta leivinpaperille n. 2 cm paksu, soikea levy. Ripota päälle hiukan suolaa ja pippuria. Aseta keskelle salaattivalkuainen. Nosta reunat salaattivalkuaisen päälle ja muotoile käsin murekkeeksi. Ripota pintaan vielä suolaa ja pippuria sekä lopuksi juustoraaste. Paista mureke uunin alaosassa 200 asteessa 45 – 50 min.