fbpx Skip to main content
Munax Oy on saanut Laitilan Kanatarhan Munavoille Euroopan laajuisen patentin. Munax Oy on Suomen ainoa kananmunatalo, joka on tuotekehittänyt ja jalostanut kananmunaa näin pitkälle ja toimittaa tuotteitaan niin kotimaan kuin ulkomaan markkinoille.

– Patentin myöntäminen Munaxille on merkityksellinen asia. Vain harva suomalainen elintarviketalo on saanut patentin, joten patentin merkitys koko Suomelle on hieno juttu. Innovaatiot ja eteenpäin katsominen on meille munaxlaisille tuttu asenne. Se on sitä samaa asennetta kuin meissä kaikissa suomalaissa on, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka.

Laitilan Kanatarhan Munavoi on myynnissä niin S- kuin K-ryhmän ruokakaupoissa. Heti valmis Laitilan Kanatarhan Munavoi sisältää suomalaisia raaka-aineita; kananmunaa ja laktoositonta voita. Tuote on täysin säilöntäaineeton. Munavoi valmistetaan aidosta laktoosittomasta voista ja valmistusmenetelmän ansiosta tuote on heti levitettävä ja hyvänmakuinen.

– Jokainen tietää, että itse valmistettu munavoi pitää ennen tarjoilua pehmetä pöydällä. Meidän Munavoin voi nostaa suoraan jääkaapista pöytään ja se on silti heti levittyvä. Näin ollen myös monet ammattikeittiöt, kahvilat ja hoivapuolen asiakkaat ovat löytäneet tuotteen. Laitilan Kanatarhan Munavoi on ansainnut myös Avainlippu-merkin, jatkaa Torikka.

Leipätiedotuksen mukaan Suomessa syödään 430 miljoonaa leipomossa valmistettua karjalanpiirakkaa vuodessa. Munavoi sopii loistavasti karjalanpiirakan kanssa käytettäväksi, mutta sopii myös hyvin saaristolaisleivän ja lohen kanssa nautittavaksi.

Munavoi myös vientituotteeksi

Munavoita syödään myös Virossa.

– Patentin myöntäminen edistää myös vientimarkkinoita. Meidän Munavoi säilyy neljä viikkoa ilman säilöntäaineita, kun itse valmistettu munavoi säilyy muutaman päivän.

Viime vuosien investointien myötä Munaxin tuotantotiloissa on Euroopan moderneimmat ja nykyaikaisimmat kananmunakäsittelykoneet ja -laitteet. Laitteilla pakataan kananmunia ja valmistetaan uusia ja uniikkeja kananmunavalmisteita. Uutuustuotteita myydään niin kotimaan kuin ulkomaan markkinoilla.

Munax Oy on Laitilassa toimiva täyden palvelun kananmunatalo. Vuonna 2003 perustettu Munax on noussut kasvavaksi ja kehittyneeksi elintarvikeyritykseksi. Vuonna 2017 Munaxin liikevaihto oli 38 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta mm:

Painokelpoisia kuvia medioiden käyttöön löydät täältä.