Kylmäsavulohimunakas
(vhh, gluteeniton)

 

Munakas on nopea ja helppo arkiruoka. Munakkaan päälle ja koristeeksi tulevia aineksia ei tarvitse välttämättä kuumentaa, jolloin ruoka valmistuu entistä nopeammin.

 

  • 6 Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • ½ tl suolaa
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • paistamiseen oliiviöljyä
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 2 avocadoa
  • 100 g raejuustoa
  • ½ sitruunan mehu
  • tuoretta lehtipersiljaa

Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Sekoita joukkoon kerma, suola ja pippuri. Kuumenna öljy (pinnoitetulla) paistinpannulla. Kaada seos pannulle. Vetele pitkin pannun pohjaa paistinlastalla, niin että munakasmassa hyytyy kokonaan. Jätä munakas kuitenkin tarpeeksi kosteaksi. Asettele päälle avocado- ja kylmäsavulohiviipaleet sekä raejuusto. Purista lohelle sitruunamehua ja koristele munakas lehtipersiljalla.