Kurkkusour-drinkki by Suustasuuhun.fi 

Kurkkusour | 1 annos

*Valmista sokeriliuos sekoittamalla sokeri ja vesi kattilassa suhteessa 1:1

Valmistus:

  • Murskaa muutama kurkkuviipale shakerin pohjalle ja kaada päälle gini, sokeriliuos, valkuainen ja sitruunamehu.
  • Lisää myös muutama jääpala  ja sekoita shakeriä voimakkaasti noin puoli minuuttia, kunnes valkuainen vaahtoutuu.
  • Siivilöi juoma jääpaloilla ja muutamalla ohuella kurkkuviipaleella täytettyyn lasiin.
  • Koristele raastetulla sitruunankuorella ja valkuaisvaahdolla.

Kurkkusourin ohjeessa voi käyttää joko yhtä valkuaista per annos tai vaihtoehtoisesti kolmea senttilitraa Laitilan valmista Proegg valkuaista. Proeggiä on saatavilla hyvin varustelluista ruokakaupoista kautta maan. Itse olen löytänyt sitä aina 500 ml kokoisissa tölkeissä heti maitojen vierestä. Valmis valkuainen säilyy avattuna jääkaapissa viikon verran ja tölkistä ylijäävästä osasta voi helposti valmistaa itselleen vaikka terveellisen aamiaismunakkaan. Kätevää etenkin silloin, jos tarkoituksena on valmistaa drinkkejä isommalle porukalle tai ei muuten vaan jaksa sählätä kananmunien kanssa.

Katso postaus kokonaisuudessaan täältä >>