fbpx Skip to main content
Keitetyn kananmunan kuoriminen saattaa joskus aiheuttaa turhautumista, mutta sellaisessa tapauksessa tekniikka on väärä. Munan kuorinta on nimittäin täysin tekniikkalaji, ja tapoja on useita.

Esittelemme tässä artikkelissa suosittuja ja tehokkaita keitetyn munan kuorimismenetelmiä, joista jokaista kannattaa kokeilla. Vaikka kaikki tavat eivät olisikaan täysin itselle sopivia, on uusien asioiden kokeileminen silti varsin lystikästä – etenkin viimeinen vinkkimme, eli kananmunan puhallus.

Murskaa kuori

Yleisin nopea kuorintatapa on murskata kuori kokonaan pieneksi muhjuksi. Sen voi tehdä esimerkiksi pyörittämällä keitettyä munaa pöytää vasten. Tämän jälkeen kuoren voi vetää yhdessä tai muutamassa palasessa liukkaan, keittyneen valkuaisen päältä.

Useamman munan kuorinta kerrallaan

Samaa menetelmää voi hyödyntää myös monen kananmunan yhtäikaiseen kuorintaan. Aseta keitetyt munat kannelliseen asitaan, laita sekaan kylmää vettä, sekoita rasiaa, avaa kansi ja poista rikkoutuneet kuoret.

Tämä video näyttää tekniikan kädestä pitäen.

Puhalla kuori pois

Yksi villeimmistä munankuorintatekniikoista on puhaltaa kuori pois. Tämä tapa muodostui viraali-ilmiöksi 8 vuotta sitten. Menetelmä nousee kuitenkin lähes vuoden välein YouTubessa trendaavaksi sen omaperäisyyden vuoksi.

Näin onnistut: Kuori keitetyn munan ala- ja yläpäästä kuoret pois. Aseta muna huulillesi ja puhalla voimakkaasti. Keitetty kananmuna lentää kuorestaan, jonka jälkeen muna kannattaa ottaa ilmasta kiinni joko kädellä tai syvällä astialla.

Alla oleva video neuvoo kuorintatavan sanoja paremmin.