Sekoita ja paista – superhelppo Kookos-marjakakku.

– gluteeniton
– viljaton
– sokeriton
(maidoton, jos et lisää heraproteiinia)

Huom! Kakku sopii n 15cm halkaisijaltaan olevaan Lekue-irtopohjavuokaan. Mikäli vuokasi on isompi, valmista kaksinkertainen annos.

Kakkupohja

Ainekset:

  • 2 dl kookosjauhoja
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 350 ml Proegg nestemäistä valkuaista
  • 50 ml kookosöljyä sulatettuna ja jäähdytettynä
  • 1 dl erytritolia (tai kookossokeria)
  • 1/2 tl bourbon-vaniljajauhetta
  • (3 rkl heraproteiinijauhetta, vanilja)
    (Stevia-tippoja maun mukaan)

Väliin: marjoja, hedelmiä, hilloa tms

Kuorrute:

  • 2 tölkkiä kookosmaitoa
  • Erytritolia maun mukaan
  • bourbon-vaniljajauhetta maun mukaan
  • 3 rkl kookosöljyä sulatettuna ja jäähdytettynä
  • (3 rkl heraproteiinijauhetta, vanilja)
Valmista ensin kakku. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kaikki kakkupohjan ainekset kulhossa hyvin sekaisin. Maista ja lisää makeutta tarvittaessa.
Kaada taikina vuokaan (silikonivuokaa ei tarvitse voidella, muut vuuat kannattaa voidella kookosöljyllä) ja paista 175 asteessa, noin 25-35 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Mikäli pinta tummuu paiston aikana liikaa, laita sen päälle folio tai leivinpaperi.

Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.
Valmista sillä aikaa täyte. Ota kookosmaitotölkit jääkaapista ja kaavi niiden pinnalta kovettunut ”kermamassa”. Pohjalle jäävän nesteen voit käyttää vaikka smoothieen.

Laita massa kulhoon ja sekoita tasaiseksi ja mausta se makusi mukaan. Lisää lopuksi sulatettu kookosöljy ja vatkaa nopeasti sekaisin.

Leikkaa kakku 2-3 osaan. Aseta kerroksien väliin haluamiasi marjoja tai hilloa sekä kookoskermaa. Päällystä kermalla ja koristele makusi mukaan. Laita kakku jääkaappiin. Se paranee yön aikana.