Kevyt mansikkavaahto Proegg Valkuaisesta
Kevyempi mansikkavaahto syntyy Laitilan Proegg Nestemäisestä Valkuaisesta. Tuote valmistetaan Suomessa, suomalaisten perhetilojen kananmunista kierrätettävään pahvitetraan.
Ainekset:
- 2 liivatelehteä
- 250g kotimaisia mansikoita pakasteena
- 2 tl rasvatonta maitojauhetta
- 1tl vaniljasokeria
- 2 rkl sokeria
- 2dl Laitilan Proegg nestemäistä valkuaista
- 2rkl sitruuna tms. mehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikoita hieman mikrossa ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon maitojauhe ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri, vaahdota vielä hetki kunnes vaahtoon syntyy kiilto. Kuumenna mehu mikrossa, puristele liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne mehun joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää ohuena nauhana liivateseos mansikoiden joukkoon. Sekoita hyvin ja nostele joukkoon valkuaisvaahto. Hyydytä kylmiössä kahden tunnin ajan ja nauti!
.