Kevyt mansikkavaahto Proegg Valkuaisesta

Kevyempi mansikkavaahto syntyy Laitilan Proegg Nestemäisestä Valkuaisesta. Tuote valmistetaan Suomessa, suomalaisten perhetilojen kananmunista kierrätettävään pahvitetraan.

Ainekset:

 

  • 2                           liivatelehteä
  • 250g                    kotimaisia mansikoita pakasteena
  • 2 tl                       rasvatonta maitojauhetta
  • 1tl                        vaniljasokeria
  • 2 rkl                    sokeria
  • 2dl                       Laitilan Proegg nestemäistä valkuaista
  • 2rkl                      sitruuna tms. mehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikoita hieman mikrossa ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon maitojauhe ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri, vaahdota vielä hetki kunnes vaahtoon syntyy kiilto. Kuumenna mehu mikrossa, puristele liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne mehun joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää ohuena nauhana liivateseos mansikoiden joukkoon. Sekoita hyvin ja nostele joukkoon valkuaisvaahto. Hyydytä kylmiössä kahden tunnin ajan ja nauti!

.