Kevyet ja makeat pääsiäismarengit

Pääsiäisenä voi herkutella muullakin tapaa kuin syömällä roveittain mämmiä ja italialaisia suklaamunia.

Kevyet ja makeat pääsiäismarengit ovat oiva herkku vaikka jokaiseen pääsiäispäivään. Helpoiten onnistut kotimaisista munista tehdyn Laitilan nestemäisen valkuaisen avulla, jota löydät ruokakauppojen kylmähyllystä.

Ainekset:

  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 190 g hienojakoista sokeria
  • 500 g tölkki Laitilan Proegg nestemäistä valkuaista
  • 1 tl valkoviinietikkaa (mikäli käytetään kananmunia Nestemäisen valkuaisen sijaan)
  • 1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
  • 200 g mansikoita
  • 200 g vadelmia
  • 65 g mustikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 128 g kermaa

Työvaiheet:

  • Lämmitä uuni 135 asteeseen.
  • Leikkaa leivinpaperista n. 20 cm halkaisijaltaan oleva ympyrän muotoinen alunen marenkia varten. Aseta se uunipellille.
  • Sekoita sokeri ja maissitärkkelys kulhossa.
  • Kaada Laitilan Proegg Nestemmäinen valkuainen tyhjään kulhoon ja vatkaa kunnes valkuainen alkaa vaahdota. Katso havainnollistava video tästä.
    • Mikäli käytät Laitilan kanatarhan kananmunia, lisää valkoviinietikka eroteltuun valkuaiseen kun keltuainen on poistettu.
  • Lisää vähitellen sokeriseosta, 1 rkl kerrallaan. Lisää myös vanilja.
  • Siirrä valmis seos pursotuspussiin.
  • Pursota 8 pientä ympyrän muotoista marenkiannosta pyöreäksi leikattuun leivinpaperiin (oheisen kuvan tavoin). Jätä marenkien keskelle reikä – ulkonäön tulisi muistuttaa donitsin muotoa.
  • Aseta marenkidonitsit uuniin ja paista 1 h 30 min.
  • Sammuta uuni, mutta jätä marengit uuniin jäähtymään 3–4 tunniksi tai vaihtoehtoisesti yön yli. Älä avaa uunin ovea jäähtymisaikana lainkaan.
  • Vatkaa kermavaahtoa noin puolituntia ennen tarjoilua. Asettele kermavaahto marenkien sisään.
  • Koristele marengit marjoilla ja hedelmillä. Ripottele päälle halutessasi syötäviä koristekukkia.

 

Lähde: womansday.com