Keväinen kaali-kananmunasalaatti
(vhh, laktoositon, maidoton, gluteeniton)

 

Keräkaalissa on vielä keväälläkin runsaasti C-vitamiinia sekä kuituja ja muuta hyvää. Kaaliviipaleet kannattaa kypsentää salaattiin pannulla oliiviöljyssä kääntelemällä. Kananmuna tuo salaattiin proteiinia ja ruokaisuutta.

 

  • 400 g keräkaalia (valkokaalia)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • ½ oranssi paprika
  • 100 g parsakaalin nuppuja (pakaste)
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ tl suolaa
  • 1/3 tl mustapippurirouhetta
  • 1 limen mehu
  • tuoreita yrttejä tai versoja

 

Keitä munat koviksi (9 minuuttia). Suikaloi kaali ja kääntele muutama minuutti pannulla kuumassa öljyssä, tai wokkaa kaali. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota ja kuutioi paprika. Kuori ja halkaise munat. Kokoa salaatti, purista salaatille limemehua ja ripota päälle suolaa ja pippuria. Koristele tuoreilla yrteillä tai keväisillä versoilla.