Keto-ohukaiset
(vhh, gluteeniton)

 

Ohukaiset ovat herkullisia sellaisinaan esimerkiksi sokerittoman kermavaahdon ja marjojen kera, ja niitä voi käyttää myös monenlaisiin suolaisiin ruokiin sekä pikkupurtaviin.

  • 2 dl rahkaa
  • 3 Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • 1,5 dl mantelijauhoa
  • 1,5 rkl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vichyä
  • paistamiseen voita

Sekoita keskenään rahka ja munat. Sekoita mantelijauho, psyllium ja suola. Yhdistä seokset, sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia. Lisää vichyvesi juuri ennen paistamista.

Paista ohukaiset molemmin puolin voissa pannulla keskilämmöllä. Käytä pinnoitettua pannua ja reilusti voita, ja käännä ohukaiset varovasti.