Samu Pitkäsen proteiinirikas kauravadelmapiiras

Samu Pitkänen on joensuulainen kehonrakentaja. Kehonrakennuksessa rasvaprosentin on oltava pieni ja lihakset mintissä. Ravinto näyttelee suurta roolia, eikä tavanomainen herkuttelu täten ole aina mahdollista.

Pitkänen kertoo kuitenkin reseptin, jonka avulla ankarankin kuurin alla oleva treenaaja voi sekä herkutella, että pitää huolta metaboliastaaan.

Ainekset:

  • 200 g kaurahiutaleita
  • 500 g rasvatonta ja maustamatonta jogurttia
  • 500 g pakastevadelmia
  • 500 g Proegg valkuaista
  • Sekaan myös jonkin verran makeutusainetta ja vaniljauutetta tuomaan makeutta.

Työvaiheet:

  • Paista 200°C:ssa noin 30min, tai niin kauan että paistos jähmettyy. Keskeltä paistoksen voi jättää hieman löysemmäksi.
  • Kastikkeena voi käyttää esimerkiksi proteiinivanukasta tai jogurttia proteiinijauheella maustettuna.