Kananmunalihapullat, eli skotlantilaiset kananmunat ovat suomalaisten suuhun sopiva annos. Käytännössä ne ovat lihapullia, joiden sisällä on keitetty kananmuna.
Skottimunien alkuperäksi väitetään Skotlantia, mutta monet skotit kertovat niiden olevan alunperin englantilaisia. Niin tai näin, skottimunat syödään usein kylmänä huikopalana kahtia halkaistuna, mutta aivan hyvin ne toimivat pääruokatyyppisesti lämpimänäkin.
Ainekset:
- 4 Laitlan Kanatarhan luomukananmunaa
- 1 annos lihapullataikinaa (ks. erillinen ohje)
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 dl korppujauhoja
- voita paistamista varten
Työvaiheet:
- Laita munat kattilaan, kylmään veteen. Kun vesi alkaa kiehua, anna munien kypsyä 4 minuuttia.
- Kaada kuuma vesi pois ja pidä kananmunia kylmän juoksevan veden alla, jotta ne jäähtyvät kunnolla. Kuori munat kun ne ovat jäähtyneet.
- Valmista lihapullataikina (ohje) ja mausta se Dijon-sinapilla.
- Kaada korppujauho lautaselle ja pyöräytä munat jauhossa.
- Jaa jauhelihamassa neljään osaan ja muovaile niistä kämmenen kokoisia lättyjä.
- Aseta kananmuna jauhelihan päälle ja kietaise muna kunnolla jauhelihan sisään. Varmista, että lihapullaan ei jää aukkoja.
- Pyöräytä valmiit lihapullat korppujauhossa.
- Sulata voi pannussa ja paista kerrallaan 2 pullaa rapean ruskeiksi.