Munahamppari

Miksi tehdä tavallista lohivuokaa kun voi tehdä kananmuna-lohivuoan!

Itsetietoinen kotikulinaristi piristää arki- tai viikonloppuruokapöytää herkullisella Soppa365-sivuston Kananmuna-lohivuoka-reseptillä. Tarvitset vain kotvasen omaa aikaa itsesi ja keittiön kanssa. Lopputuloksena on maukas kesäpöydän herkkuruoka, josta sekä vatsa että ruokalijat kiittävät.

Tarvitset:

  • 600 g lohta
  • 250 g vihreitä parsoja
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • puolikkaan sitruunan mehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • 4 Laitilan Kanatarhan ulkokananmunaa

Parmesaani-piimäkastikkeen ainekset:

  • 2dl piimää
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Työvaiheet:

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Valmista Parmesaani-piimäkastike:
    • Mittaa piimä kulhoon, raasta juusto ja hienonna sipuli
    • Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottelemaan
  • Leikkaa lohi 5×5 cm suuruisiksi palasiksi ja aseta ne uunivuokaan
  • Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Silvo parsat kolmeen osaa ja kuori sekä viipaloi valkosipulinkynnet.
  • Raasta parmesaani
  • Purista sitruunanpuolikkaan mehu kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, rosmariini, suola sekä pippuri.
  • Lisää lohipalojen lisäksi vuokaan parsat ja valkosipulinkynnet.
  • Valuta päälle sitruunamehu-mausteseos.
  • Ripottele päälle parmesaani
  • Laita vuoka uuniin 10 minuutin ajaksi.
  • Ota vuoka 10 minuutin kuluttua pois. Riko ruoan pinnalle kananmunat.
  • Laita takaisin uuniin 5–8 minuutiksi, kunnes valkuainen on hyytynyt. Keltuainen saa jäädä löysäksi tai löysähköksi.
  • Tarjoile heti tuoreeltaan jääkaapissa odotelleen parmesaani-piimäkastikkeen kanssa.

 

Lähde: soppa365.fi