Miksi tehdä tavallista lohivuokaa kun voi tehdä kananmuna-lohivuoan!
Itsetietoinen kotikulinaristi piristää arki- tai viikonloppuruokapöytää herkullisella Soppa365-sivuston Kananmuna-lohivuoka-reseptillä. Tarvitset vain kotvasen omaa aikaa itsesi ja keittiön kanssa. Lopputuloksena on maukas kesäpöydän herkkuruoka, josta sekä vatsa että ruokalijat kiittävät.
Tarvitset:
- 600 g lohta
- 250 g vihreitä parsoja
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 dl raastettua parmesaania
- puolikkaan sitruunan mehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria myllystä
- 4 Laitilan Kanatarhan ulkokananmunaa
Parmesaani-piimäkastikkeen ainekset:
- 2dl piimää
- 1 dl raastettua parmesaania
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria myllystä
Työvaiheet:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Valmista Parmesaani-piimäkastike:
- Mittaa piimä kulhoon, raasta juusto ja hienonna sipuli
- Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottelemaan
- Leikkaa lohi 5×5 cm suuruisiksi palasiksi ja aseta ne uunivuokaan
- Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Silvo parsat kolmeen osaa ja kuori sekä viipaloi valkosipulinkynnet.
- Raasta parmesaani
- Purista sitruunanpuolikkaan mehu kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, rosmariini, suola sekä pippuri.
- Lisää lohipalojen lisäksi vuokaan parsat ja valkosipulinkynnet.
- Valuta päälle sitruunamehu-mausteseos.
- Ripottele päälle parmesaani
- Laita vuoka uuniin 10 minuutin ajaksi.
- Ota vuoka 10 minuutin kuluttua pois. Riko ruoan pinnalle kananmunat.
- Laita takaisin uuniin 5–8 minuutiksi, kunnes valkuainen on hyytynyt. Keltuainen saa jäädä löysäksi tai löysähköksi.
- Tarjoile heti tuoreeltaan jääkaapissa odotelleen parmesaani-piimäkastikkeen kanssa.
Lähde: soppa365.fi