Kaalilaatikko
(VHH, gluteeniton)

 

Perinteisen kaalilaatikon voi hyvin tehdä ilman riisiä – se on jopa herkullisempaa!

  • 1 pieni keräkaali
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 sipuli
  • 3 rkl voita
  • 3 Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • tuoretta persiljaa silputtuna

Lisukkeeksi: puolukoita tai sokeritonta puolukkasurvosta

Pilko kaali (jätä uloimmat lehdet ja kova kanta pois) ja sipuli ja paista niitä erissä voissa pannulla, kunnes ne pehmenevät. Ruskista jauheliha voissa pannulla ja mausta. Sekoita kaali ja jauheliha ja laita voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle munamaito. Paista 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoa puolukoiden kera.