Etenkin Yhdysvalloissa trendikäs lehtikaali sopii loistavasti munakkaaseen. Kokeilunhaluisempi tarjoilee kananmunat rouskuvissa lehtikaalikupeissa. Ne ovat kuin jättimäisiä lehtikaalisipsejä kananmunan kera.
Annoksen valmistamiseen kuluu alle puolituntia ja reseptistä riittää neljälle.
Ainekset:
- 4 isoa lehtikaalin lehteä
- 4 Laitilan Kanatarhan luomukananmunaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl cayennepippuria
- 1 tomaatti
- ½ dl parmesaaniraastetta
- mustapippuria
- ½ dl korppu- tai pankojauhoja
Työvaiheet:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista kaalinlehdistä lehtilangat ja asettele ne kulhoon. Valuta kaalinlehdille öljyä. Mausta suolalla ja cayennepippurilla.
- Asettele lehtikaalit muffinivuokiin tai pieniin uunivuokiin siten, että vuoan pohja ja reunat peittyvät.
- Leikkaa tomaateista neljä viipaletta. Asette yksi viipale kunkin vuoan pohjalle.
- Raasta parmesaani.
- Sekoita juustoraaste, korppujauho ja mustapippuri. Sijoita 1 rkl seosta tomaattiviipaleiden päälle.
- Riko kuhunkin vuokaan yksi kananmuna.
- Ripottele loput raasteseoksesta kananmunien pinnalle.
- Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
Kun kaalit kypsyvät uunissa, paahda sillä aikaa lisukkeeksi hunjaporkkanoita. Hunajaporkkanat ovat oiva lisuke silloin kun ateriasta halutaan hieman täyttävämpi.
Tarvitset:
- 4 porkkanaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl tuoretta raakunaa
- 1 tl suolaa
Työvaiheet:
- Kuori porkkanat.
- Leikkaa porkkanat pitkikkäin neljään osaan.
- Kuumenna voi pannussa ja paista porkkanoita noin viisi minuuttia.
- Lisää hunaja ja paista vielä lisää 3–5 minuuttia.
- Hienonna raakuna ja lisää pannuun. Mausta porkkanat suolalla.
Lähde: soppa365.fi