Kaalikuppikananmunat

Etenkin Yhdysvalloissa trendikäs lehtikaali sopii loistavasti munakkaaseen. Kokeilunhaluisempi tarjoilee kananmunat rouskuvissa lehtikaalikupeissa. Ne ovat kuin jättimäisiä lehtikaalisipsejä kananmunan kera.

Annoksen valmistamiseen kuluu alle puolituntia ja reseptistä riittää neljälle.

Ainekset:

  • 4 isoa lehtikaalin lehteä
  • 4 Laitilan Kanatarhan luomukananmunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl cayennepippuria
  • 1 tomaatti
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • mustapippuria
  • ½ dl korppu- tai pankojauhoja

Työvaiheet:

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista kaalinlehdistä lehtilangat ja asettele ne kulhoon. Valuta kaalinlehdille öljyä. Mausta suolalla ja cayennepippurilla.
  • Asettele lehtikaalit muffinivuokiin tai pieniin uunivuokiin siten, että vuoan pohja ja reunat peittyvät.
  • Leikkaa tomaateista neljä viipaletta. Asette yksi viipale kunkin vuoan pohjalle.
  • Raasta parmesaani.
  • Sekoita juustoraaste, korppujauho ja mustapippuri. Sijoita 1 rkl seosta tomaattiviipaleiden päälle.
  • Riko kuhunkin vuokaan yksi kananmuna.
  • Ripottele loput raasteseoksesta kananmunien pinnalle.
  • Kypsennä uunissa 10 minuuttia.

Kun kaalit kypsyvät uunissa, paahda sillä aikaa lisukkeeksi hunjaporkkanoita. Hunajaporkkanat ovat oiva lisuke silloin kun ateriasta halutaan hieman täyttävämpi.

Tarvitset:

  • 4 porkkanaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl tuoretta raakunaa
  • 1 tl suolaa

Työvaiheet:

  • Kuori porkkanat.
  • Leikkaa porkkanat pitkikkäin neljään osaan.
  • Kuumenna voi pannussa ja paista porkkanoita noin viisi minuuttia.
  • Lisää hunaja ja paista vielä lisää 3–5 minuuttia.
  • Hienonna raakuna ja lisää pannuun. Mausta porkkanat suolalla.

 

Lähde: soppa365.fi