Uuniton omena-kinuski-juustokakku

Pohja
1kpl valmis kakkupohjalevy
1 dl maitoa kostutukseen
390 g omenapalahilloa

Täyte
5 kpl liivatelehtiä ja vettä liotukseen
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tölkki Omena-vaniljasmoothie Munax Protein Smoothie
4 rkl vettä liivatelehtien sulatukseen

Koristeluun
Kinuskikastiketta, mantelilastuja, tomusokeria.

1. Huuhtele rengasvuoka vedellä, älä kuivaa vuokaa sillä tuorekelmu tarttuu kosteille reunoille paremmin. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ylös reunoille asti. Leikkaa leivinpaperista pohjan peittävä ympyrä ja jätä se tuorekelmun päälle pohjalle.
2. Asettele kakkulevy vuoan pohjalle, jos kakkulevy on liian suuri/pieni, voit murentaa reunoilta hieman pois tai vastaavasti lisätä kakkumurua lisää. Kostuta kakkupohja maidolla tai halutessasi omenamehulla.
3. Levitä kakkupohjan päälle omenapalahillo. Laita pohja kylmään odottelemaan seuraavaa vaihetta.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri, tuorejuusto sekä omena-vaniljasmoothie koko ajan sekoitellen, sekoita tasaiseksi massaksi.
6. Kuumenna vesi mikrossa ja sulata liivatelehdet, sekoita liivateseos tasaiseksi.
7. Kaada liivateseos kerma-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
8. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja tasoita pinta nuolijalla, jos tarvetta.
9. Hyydytä 4h ajan jääkaapissa foliolla peitettynä.
10. Paahda mantelit kevyesti kuivalla paistinpannulla. Anna jäähtyä ennen koristelua.
11. Koristele kinuskikastikkeella, paahdetuilla manteleilla ja tomusokerilla.

 

 Lämminhenkistä joulua ja onnellista uutta vuotta!

Toivottelee
Munax Oy