Jamie Oliverin jumalainen Penne Carbonara

Tästä ei pasta parane. Kokeilkaa, niin tiedätte.

Ainekset neljälle nälkäiselle:

  • 450 g pennepastaa (itse keitän koko 500 g, ettei kaappiin jää niitä rasittavia jämäpusseja)
  • 1 pkt pekonia
  • 8 Laitilan Kanatarhan luomukananmunan keltuaista
  • 1 dl kuohukermaa
  • 125 g parmesaania, raastettuna juuri ennen ruuanlaittoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Raasta juusto valmiiksi ja laita odottamaan jääkaappiin. Laita pasta kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja pyöräytä munakelloon pussista löytyvä keittoaika. Tämä on oikeasti todella nopeaa ruokaa, sillä kaiken valmistuksen juuston raastamista lukuun ottamatta ehtii tehdä pastan keittyessä! (Tai sitten itse olen hidas raastaja, minkä vuoksi aloitan reseptin tekemisen juuston valmistelulla.)

Viipaloi pekoni, heitä kylmään pannuun ja pistä liedelle. Pekonin heräillessä pannulla erottele kananmunista keltuaiset (laita valkuaiset jääkaappiin ja valmista niistä vaikkapa aamupalaa mikrossa) ja sekoita isossa kulhossa kerman sekä puolen parmesaaniraasteen kanssa. Tarkistele välillä, miltä pekoni näyttää pannulla ja nostele valmiit palat pannulta hetkeksi talouspaperin päälle. Näin ihan kaikki rasva ei tihku pastalautasella.

Kun pasta on kypsää, kaada se lävikköön ja ravistele reilusti, jotta vesi valuu rivakasti. Ja nyt tulee tärkeä kohta. Kumoa pasta kuumana keltuais-kermakulhoon. Lisää pekoni ja sekoita nostellen. Jos laitat pastan takaisin kattilaan ja kaadat keltuais-kermasekoituksen perään, kypsyy kastike helposti kokkeliksi. Eikä se näytä muuten yhtään mieltäylentävältä, usko pois! Kuuma pasta kypsentää juuri ihanasti tarjoilukulhossa olevan keltuais-kermaseoksen ja kastike pysyy tasaisena ja samettisena. Älä säikähdä, jos aluksi seassa näkyy keltaisia kikkareita. Jos olet tehnyt pastan oikeassa järjestyksessä niin se on parmesaanijuustoa joka vaan odottelee sulamista.

Lisää rouhittua mustapippuria ja loput parmesaaniraasteesta. Ja eiku syömään! Maukas lasi punaviiniä, hyvää seuraa ja jotain kevyttä jälkiruokaa… varsin onnistuneen illan resepti.