Italialainen marenki

  • 1,3 dl Laitilan Proegg Valkuaista (4 valkuaista)
  • 2,5dl sokeria
  • ½dl vettä

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi metallikulhossa. Keitä samaan aikaan vesi ja sokeri kattilassa 121 asteiseksi. Tähän menee aikaa noin 5-10min. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa marenkia suurella teholla niin kauan, kunnes marenki on jäähtynyt, noin 10min. Metallikulhosta on helppo seurata marengin jäähtymistä.

Käyttövinkit:

Marengin voi levittää tai pursottaa kakun tai leivosten päälle.
Marengin pintaa voi vielä kuumentaa butaanipolttimella, jolloin se saa kauniin ruskehtavan värin pintaansa.
Marenkia voi pursottaa leivinpaperille kauniiksi keoiksi ja paistaa niitä 125 asteisessa uunissa tunnin ajan. Kovia marenkeja voi käyttää esim. kakkujen koristeena.
Marengista voi valmistaa myös suklaapusuja, macaronseja tai marenkikreemiä.