Helppo smoothie-vanukas syntyy nopeasti. Voit valmistaa sen esimerkiksi Munaxin omena-vanilja- tai mustikka-smoothiesta.

Mikäli käytät Omena-vaniljaa, tarvitset lisäksi ainoastaan liivatetta ja mehua. Jos teet mustikka-smoothiesta, tarvitset myös vaniljasokeria ja kaardemummaa. Molemmissa tapauksissa syntyy mitä herkullisin jälkkäri esimerkiksi rauhallisen sunnuntaipäivän päivällispöytään.

Tämä kevyt gluteeniton, maidoton ja proteiinipitoinen herkku sopii niin arki- kuin juhlaherkutteluunkin!

MUSTIKKA-SMOOTHIE-VANUKAS

Tarvitset:

  • 300 ml (1 prk) Munax Protein Smoothieta
  • 1 tl hunajaa (vaihtoehtoisesti 1 rkl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria)
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 2rkl sitruuna- tai appelsiinimehua

Työvaiheet:

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
  • Kaada smoothie blenderiin, lisää joukkoon hunaja/vaniljaesanssi/vaniljasokeri sekä kardemumma.
  • Sekoita hetki täydellä teholla.
  • Kuumenna mehu mikrossa.
  • Purista vesi liivatteista pois ja sulata ne mehun joukkoon.
  • Kaada liivate-mehuseos ohuena nauhana koko ajan blenderillä sekoittaen smoothien joukkoon.
  • Annostele tarjoiluastiaan ja anna hyytyä kylmässä kahden tunnin ajan.

OMENA-VANILJA-SMOOTHIE-VANUKAS

Tarvitset:

  • 300 ml (1 prk) Munax Protein Smoothie, omena-vaniljaa
  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 2rkl sitruuna- tai appelsiinimehua

Työvaiheet:

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
  • Kuumenna mehu mikrossa.
  • Puristele liivatteista neste huolellisesti ja sulata ne mehun joukkoon.
  • Kaada smoothie blenderiin ja sekoita hetki täydellä teholla.
  • Valuta liivatemehu joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Kaada annosmaljoihin ja anna hyytyä kylmässä kahden tunnin ajan.

Resepti: Mira Asunmaa
Video ja kuvat: Kristian Eloluoto