Helppo ja nopea arjen proteiiniherkku: Juustoiset kananmunamuffinit

Proteiinipitoinen ja juustoinen kananmunamuffini… (tai muffinssi, riippuu missä päin Suomea asuu) on oiva ratkaisu kiireiseen arkeen kun ruoanlaitolle ei ole riittävästi aikaa.

Amerikkalainen viihdesivusto, Popsugar julkaisi reseptin, joilla ratkaiset arjen ”mitä tänään syötäisiin?” -pulman kivasti. Tai voit valmistaa pellillisen tänään ja syödä muffineja huomenna. Muffinit säilyvät jääkaapissa erinomaisesti.

Ainekset:

  • 12 Laitilan Kanatarhan ulkokananmunaa
  • ½ tl merisuolaa
  • 2,5 dl sulaa tai jäistä pinaattia
  • 2,5 dl ohueksi viipaloituja sieniä
  • n. 0,5 dl ohueksi silputtua kevätsipulia
  • 3,5–4,5 dl juustoraastetta (cheddar tai parmesaani)

Työvaiheet:

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Riko munat kulhoon, vatkaa ne ja lisää lopuksi suola
  • Voitele muffinipelti.
  • Lusikoi pinaatti, sienet, sipuli ja juusto tasaisesti syvennyksiin. Kaada päälle kananmunaseos.
  • Täytä syvennyksistä vain 3/4, jotta muffineilla on tilaa kohota.
  • Paista 20–25 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
  • Anna valmiiden muffinien levätä hetki ennen tarjoilua ja irrota ne lopuksi varovasti muovilastalla.

Lähteet: Popsugar, MTV