Pääsiäinen on oiva tapa yllättää kyläilevät sukulaiset ja ystävät. Hattupäiset pääsiäispekonimunat ovat kutkuttava ja täyttävä välipala.
Hattupäiset pääsiäispekonimunat syntyvät noin 50 minuutissa. 12 kappaleen setistä riittää useammallekin herkkusuulle.
Ainekset:
- 12 kpl Laitilan kanatarhan luomumunia
- 1/2 dl majoneesia tai jogurttia
- 1 rkl sinappia tai dijon-sinappia
- 1 tl sitruunamehua
- 2 tl makeaa suolakurkkua
- 1 tl pieneksi silputtua paprikaa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettuja pekoniviipaleita
Työvaiheet:
- Keitä kananmunia noin 12–15 minuuttia.
- Jäähdytä munat vaihtamalla kattilan kiehuva vesi kylmään kraanaveteen kahdesti. Näin munat jäähtyvät nopeasti.
- Kuori munat (katso nopeimmat kuorimisvinkit tästä.) ja leikkaa munan pohjasta palanen pois siten, että kananmuna pysyy pystyasennossa pöydällä (kuvan tavoin).
- Leikkaa munien yläosasta 1/3 pois. Jätä palaset, eli ns. hatut talteen.
- Poista munista keltuaiset ja asettele keltuaiset kulhoon.
- Lisää kulhoon myös muut ainesosat, paitsi pekoni ja ruohosipuli. Sekoita kunnes tahnasta tulee sileä ja tasainen.
- Kaada seos pursotuspussiin.
- Pursota täyte kananmunien sisälle.
- Sirottele päälle pekoni- ja ruohosipulisilppua.
- Kiinnitä munien kansi kiinni ja tarjoile.
Lähde: Food Network