Hattupäiset pääsiäispekonimunat

Pääsiäinen on oiva tapa yllättää kyläilevät sukulaiset ja ystävät. Hattupäiset pääsiäispekonimunat ovat kutkuttava ja täyttävä välipala.

Hattupäiset pääsiäispekonimunat syntyvät noin 50 minuutissa. 12 kappaleen setistä riittää useammallekin herkkusuulle.

Ainekset:

  • 12 kpl Laitilan kanatarhan luomumunia
  • 1/2 dl majoneesia tai jogurttia
  • 1 rkl sinappia tai dijon-sinappia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl makeaa suolakurkkua
  • 1 tl pieneksi silputtua paprikaa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettuja pekoniviipaleita

Työvaiheet:

  • Keitä kananmunia noin 12–15 minuuttia.
  • Jäähdytä munat vaihtamalla kattilan kiehuva vesi kylmään kraanaveteen kahdesti. Näin munat jäähtyvät nopeasti.
  • Kuori munat (katso nopeimmat kuorimisvinkit tästä.) ja leikkaa munan pohjasta palanen pois siten, että kananmuna pysyy pystyasennossa pöydällä (kuvan tavoin).
  • Leikkaa munien yläosasta 1/3 pois. Jätä palaset, eli ns. hatut talteen.
  • Poista munista keltuaiset ja asettele keltuaiset kulhoon.
  • Lisää kulhoon myös muut ainesosat, paitsi pekoni ja ruohosipuli. Sekoita kunnes tahnasta tulee sileä ja tasainen.
  • Kaada seos pursotuspussiin.
  • Pursota täyte kananmunien sisälle.
  • Sirottele päälle pekoni- ja ruohosipulisilppua.
  • Kiinnitä munien kansi kiinni ja tarjoile.

 

Lähde: Food Network