Kuka olet?
Olen tamperelainen hyvinvointi- ja tapahtuna-alan yrittäjä, personal trainer ja joogaohjaaja sekä fitnessurheilija.

Miksi liikunta ja treenaaminen on tärkeää?
Liikunta on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se poistaa stressiä, parantaa mielialaa ja ennaltaehkäisee monia sairauksia. Yhdessä terveellisen ravinnon kanssa se on terveyden ja hyvinvoinnin perusta.

Miksi ravinto on tärkeää?
Ravinnosta saamme energiaa ja tärkeitä rakennusaineita kaikille elintoiminnoille. Terveellisellä ravinnolla voidaan ennaltaehkäistä monia sairauksia. Urheilijan ravinnolla on suuri merkitys suorituskykyyn ja palautumiseen.

Ravinto on suurin yksittäinen tekijä myös elämäntapamuutoksissa – esimerkiksi laihduttaessa ruokavaliolla on huomattavasti suurempi merkitys kuin liikunnalla.
Miten syödään ja treenataan oikeaoppisesti? 
Tämä riippuu toki paljon tavoitteesta. Hyvä perussääntö on kuitenkin, että treenataan 3–6 kertaan viikossa monipuolisesti, koko kehoa rasittaen. Treeni koostuu sekä lihaskunto- että kestävyysharjoitteista. Vähintään yksi lepopäivä viikossa on hyvä muistaa.

Keho tarvitsee palautuakseen riittävästi lepoa ja rakennusaineita ravinnosta. Ravinnon tulee olla monipuolista, sisältäen hyvälaatuista proteiinia, riittävästi, hyviä rasvoja sekä hiilihydraattia kulutukseen suhteutettuna. Hyvä ohjesääntö on, että syödään yhtä paljon kuin kulutetaan. Monesti himotreenaajat syövät liian vähän.

Kuva: Tuomo Salonen

Miten alkujaan löysit Munaxin ja Laitilan Kanatarhan Proegg -tuotteet?
Pääsin kerran testaamaan Proegg-tuotteita, ja ihastuin heti niiden helppouteen ja hyviin ravintoarvoihin. Kiireistä elämää viettäessä on luksusta, kun on saatavissa käyttövalmiita kananmunatuotteita, joista voi loihtia nopeasti ravitsevan aterian tai välipalan.

Mikä on oma herkkureseptisi Proegg-tuotteista?
Valkuaispannari marjoilla!  Nam!

Jos nyt haluaa kesäksi kuntoon, miten tavoitteeseen päästään?
Kannattaa aloittaa ruokavalion siistimisellä ja lisäämällä pikkuhiljaa aktiivisuutta. Nopeasti saavutettu kesäkunto ei välttämättä ole kovin pysyvä eikä terveellinen vaihtoehto. Parasta on pikku hiljaa edetä tekemällä parempia valintoja.