fbpx Skip to main content
Munax.fi tekee jatkuvasti yhteistyötä fitness-ammattilaisten, hyvinvointivalmentajien ja urheilijoiden kanssa.

Yksi heistä on hyvinvointivalmentaja Jenna Kuparinen, joka vertailee aktiivisesti ravintoarvoja ja tekee omia reseptejä treenaajille ja liikkujille.

Kuka olet?

Olen Jenna Kuparinen, 22-vuotias hyvinvointiin intohimolla suhtautuva yrittäjä, tytär, ystävä ja paljon muuta. 10 faktaa minusta löydät tästä.

Miksi ravinto on tärkeää?

Ravinto on tärkeää, koska se määrittelee hyvinvoinnille pohjan!

80 prosenttia  ihmisen serotoniinin, eli mielialahormonin tuotannosta tapahtuu suolistossa, joten sillä on iso merkitys, mitä suuhunsa laittaa.

Usein sanotaan ”olet mitä syöt”, mutta tarkemmin sanottuna sen pitäisi olla Precision Nutritionin oppien mukaan ”olet mitä elimistösi sulattaa, imeyttää ja kuljettaa soluillesi”. Täydellinenkin ravitsemussuunnitelma muuttuu huonoksi, mikäli elimistösi ei pysty käsittelemään ruokaa optimaalisesti.

Miten oikeaoppisesti syödään ja treenataan?

Voih, tähän olisi todella pitkä vastaus! Kannattaa siis seurata Facebookissa sivujani ja pian avautuvia verkkosivujani, jennakuparinen.com, joissa kerron ravinnosta ja treenistä, ja katson näihin liittyviä tekijöitä useammilta perspektiiveiltä.

Hyvä valmentaja on henkilö, joka näkee jokaisen uniikkina yksilönä ja löytää jokaiselle toimivan kokonaisuuden. Olenkin lopen kyllästynyt nykypäivänä lukuisiin valmentajiin ja verkkovalmennuksiin, joissa kaikki ihmiset tungetaan pakolla yhteen muottiin. Pidemmällä aikavälillä tämä tulee kostautumaan asiakkaalle allergioina, uupumuksena, ruokasuhteen huonontumisena.

Oma valmennukseni on tutkimusjohdanteinen, eli kaikki kirjoitukseni pohjaa maailmanlaajuisesti liikunta-alan johtavien eksperttien tukemaan, ja tieteen todistamaan dataan.

Oikeaoppinen asenne ruokaan ja syömiseen lähtee riittävästä rentoudesta. Jokaiselle löytyy varmasti nautintoa tuottava liikuntamuoto ja syömistapa, joka ei aiheuta ahdistusta tai ylipainoa. Liikunta ja hyvä ravitsemus ovat etuoikeus, ja niiden kuuluu tuottaa iloa ja mielihyvää. Apua saa ja pitää hakea, jos tasapainon löytäminen tuottaa stressiä ja ahdistusta, sillä tasapaino on aina löydettävissä.

Miten alkujaan löysit Munaxin kananmunatuotteet ja Laitilan Kanatarhan
kananmunat?

Itse olen todella tarkka oman ravintoni suhteen. Olen ollut kasvissyöjä vuodesta 2012, mutta kananmunaa käytän vielä
proteiininlähteenä, sillä valkuainen on tässä mielessä kiistatta loistava.

Laitilan Kanatarhan muniin ihastuin kun huomasin kauppojen halvimpien munien olevan selkeästi huonolaatuisia; kananmunan voimakas haju kertoo siitä, mitä sille on ruokittu, monet halvemmat munamerkit saattavat ruokkia kanoja esim. kalojen perkuujätteillä, minkä vuoksi kananmuna saattaa haista kalalta. Myöskään kanojen kasvatusoloista ei halvempien merkkien kohdalla ole varmaa tietoa.

Laitilan tuotteista rakastan etenkin luomumunia, sillä niiden laatu on taattua priimaa!

Mikä on oma herkkureseptisi Munaxin tuotteista?

Viimeisin herkkuresepti oli ihanat valkuaiseen kastetut ja mausteissa pyöritetyt uuniomenaranskalaiset. Oon tällänen reseptinikkari, että sitten kun inspiraatio iskee niin täytyy heti toteuttaa! Kokkina olen kuitenkin superlaiska ja hyvä todiste siitä, että ei tarvitse olla mikään masterchef taikoakseen terveellistä ruokaa ja herkkuja ihan itse.

Jos haluaa kesän jälkeen tehdä ryhtiliikkeen ravintoon ja kuntoiluun, miten suosittelet että tulisi edetä?

Hmm… Sä et ole koskaan kuin yhden aterian päässä taas paremmasta valinnasta! Turha ottaa suuria paineita. Ei sitä heti tarvitse lähteä vetämään kauheaa kuntokuuria, vaan ottaa asiat pikkuhiljaa; lisäät enemmän kasviksia aterioille, huolehdit riittävästä veden juomisesta ja
proteiininsaannista.

Voit myös esimerkiksi kiertää ennen iltapalaa korttelin, käyttää aina portaita hissin sijaan ja tehdä vaikka kotijumppaa. Ryhmäliikunta ystävän kanssa on helppo tapa aloittaa salilla käynti – tai vaikkapa kiipeilykurssi! Vain taivas on rajana.

Suurin virhe on täyttää heti kalenteri hirveällä määrällä treeniä ja siihen päälle jotkut hullut nettivalmennuksen kitukalorit tai armoton dieetti.

Makean välipalan ei aina tarvitse olla epäterveellinen.

Mikä on mottosi?

Se on varmasti tarina logoni takana; ”Ootko kuullut koskaan puhuttavan kaaosteoriasta?

Se on teoria siitä, miten tietyt muutokset ilmenevät kaoottisina, eipälineaarisina ja ovat todella herkkiä pientenkin tapahtumien aiheuttamille heilautuksille. Tämän teorian mukaan alkutilasta ei voida ennustaa lopputilaa.

Eli vaikka eläisit nyt vaikeita aikoja – olipa kyseessä sitten vaikeudet henkisessä jaksamisessa, fyysisessä kunnossa tai sosiaalisissa suhteissa. Haluan sun muistavan, että kohtaamasi vaikeudet, elämän eteesi tuomat satunnaiset kaaokset, mielen myrskyt eivät määrittele sitä kuka olet tai mihin voit päästä. Mikään myrsky ei kestä ikuisesti ja sateen jälkeen tulee aina sateenkaari.

”Just a little flap may lead to TREMENDEOUS achievements”, eli pienillä muutoksilla voi päästä, suuriin saavutuksiin.

Lue lisää Jennasta hänen blogissaan