fbpx Skip to main content
 

Munax Ltd.

The Company Behind Eggs

Garanterad Finsk Kvalitet

Äggets kvalitet är svårt att avgöra från utsidan. Därför är det viktigt att veta varifrån ägget kommer. Vi på Munax vet vad som händer i vår kedja: hur fodret produceras, var hönorna lägger ägg, hur hönorna mår och hur äggen packas. Därför kan vi garantera hög kvalitet på våra ägg. Våra ägg kommer från finska gårdar!

Ägget är en miljösmart topp-produkt. Det innehåller alla för människan nödvändiga näringsämnen, förutom C-vitamin. Även dess naturliga förpackning är hållbar och nyttig – skalet kan fast blandas i blomstermyllan. Vår uppgift på Munax är att försäkra äggets förträfflighet ända fram till matbordet.

Det märks på ägget när våra hönor mår bra, för den mat hönan äter påverkar både äggets yttre egenskaper och dess smak.

Kvalitetskontrollen är på Munax maskinellt noggrann. Varje ägg testas och vägs så att konsumenten får exakt det vi lovat dem. En datorstyrd hammare knackar på varje ägg och lyssnar att skalet är helt samt varje ägg fotograferas och endast de rena får gå vidare. Tidigare var kvalitetskontrollen manuell, var man endast fick rensat bort redan söndriga och smutsiga ägg.  Den datorstyrda kontrollen är omutbar och ser till att endast prima ägg hamnar på matbordet!

Hos oss är cirkulationen snabb och äggen leveras snabbt efter kontrollen. Äggens bäst före datum är 28 dagar efter värpning. Äggen håller även längre ifall de förvaras svalt i jämn temperatur.

Vi på vårt håll ser till att de ägg du köper är förvarade och transporterade på rätt sätt. Hemma uppnår du samma resultat genom att ha äggen i kylen eller skafferiet i jämn temperatur. Temperaturväxlingar får ägget, att genom sitt porösa skal, suga i sig smak från omgivningen.

På det här viset sköter Munax om äggets resa till ditt matbord och försäkrar att ägget är av garanterad finsk kvalitet.