Enkelikakku tai -muffinssit
- 3 dl Egg white by Munax- huoneenlämmössä säilyvää valkuaista
- 2 tl sitruunamehua
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Vaahdota valkuainen mieluiten huoneenlämpöisenä. Jos olet säilyttänyt valkuaisen kylmässä ennen kakun valmistusta, jätä kakkuun mitattu määrä valkuaista huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Mittaa vehnäjauhot sekä leivinjauhe valmiiksi, sekoita keskenään. Mittaa sokerit ja yhdistä.
Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon kokoajan vispaten. Lisää sitruunamehu. Poista vatkaimet ja ota nuolija tai puulasta käyttöön. Siivilöi jauhot muutamassa erässä vaahtoon ja sekoita taikina varovasti nostellen.
Voitele kakkuvuoka tai muffinsivuoka, nostele taikina vuokiin/vuokaan.
Paista 175-asteessa, noin 20 minuuttia. Täytä kakku täytekakun tapaan tai pursota päälle haluamasi kuorrute, koristele marjoilla ja tomusokerilla.
Tilaa valkuaiset verkkokaupastamme