Crepes eli jauhelihalla täytetyt keto-ohukaiset
(VHH, gluteeniton)

 

Ohukaisia voi käyttää monenlaisiin ruokalajeihin. Klassiset ranskalaiset crepsit jauhelihalla täytettynä maistuvat koko perheelle. Katso keto-ohukaisten resepti tästä

  • 4 isoa keto-ohukaista
  • 250 g jauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tomaattisosetta (pyreetä)
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl Munax Proegg nestemäistä valkuaista
  • ½ dl smetanaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 1 emmentaljuustoraastetta
  • herneenversoja tai tuoretta persiljaa

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä jauheliha, silputtu sipuli ja tomaattipyree. Lisää tomaattimurska ja kiehauta hetki jotta liika neste haihtuu. Mausta ja anna seoksen jäähtyä muutama minuutti. Sekoita joukkoon nestemäinen valkuainen ja smetana.

Täytä ohukaiset jauhelihaseoksella ja taittele rullalle. Laita ohukaiset uunipannulle leivinpaperin päälle taitekohta alaspäin. Ripota päälle juustoraaste ja paista uunissa 225 asteessa 10 – 15 minuuttia. Ripota päälle tuoreita yrttejä.