Chilimajoneesidippi paprikoista tarjottuna

Koska olet viimeksi tehnyt itse majoneesia? Se on herkullista ja syntyy helposti, kunhan muistaa muutaman niksin. Ainesten pitää olla saman lämpöisiä, joten ne kannattaa ottaa ajoissa huoneenlämpöön. Öljy lisätään vähitellen, aluksi tipoittain niin että majoneesi emulgoituu.

Tee leffailtaan vähän terveellisempää ja värikkäämpää naposteltavaa: tarjoa chilimajoneesi paprikoista, ja varaa dipattavaksi mieleisiä kasviksia ja hedelmiä.

  • 2 keltuaista
  • 1 tl sinappia
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1–2 tl chijauhetta- tai rouhetta
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 3 ½–4 dl öljyä
  • (sriracha-kastiketta, soijaa tai paprikajauhetta)
  • 2 eriväristä paprikaa

kasviksia maun mukaan, esimerkiksi omenaa, varsiselleriä, kirsikkatomaatteja ja naposteluporkkanoita

Sekoita keltuaiset, sitruunamehu ja mausteet hyvin keskenään kierrevatkaimella pyöreäpohjaisessa kulhossa. Lisää öljyä aluksi tipoittain tehokkaasti sekoittaen ja sitten ohuena nauhana. Maista majoneesia ja lisää tarvittaessa mausteita, esim. paprikajauhetta ja soijakastiketta.

Leikkaa paprikoista hattu pois ja tasoita tarvittaessa varovasti pohjaa. Poista siemenkodat ja täytä paprikat chilimajoneesilla. Tarjoa tuoreiden kasvisten kera.

Majoneesin hinta: noin 3 euroa

VINKKEJÄ

  • Valkuaiset kannattaa säästää ja käyttää esimerkiksi munakkaaseen tai melkein mihin tahansa suolaiseen tai makeaan leivontaan.
  • Majoneesin voi valmistaa myös pikamajoneesina tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Käytä silloin keltuaisten sijasta yksi kokonainen kananmuna.
  • Jos majoneesi juoksettuu, lisää 1–2 rkl kuumaa vettä ja sekoita tasaiseksi. Jos tämä ei toimi, niin riko uusi keltuainen kulhoon ja sekoita siihen juoksettunut kastike vähin erin voimakkaasti sekoittaen.

https://munax.fi/autamme-toisiamme