Buddha bowl
(VHH, gluteeniton)

 

Suosittu buddha bowl eli kulhoruoka tarkoittaa ateriaa, jonka kaikki ainekset ovat samassa kulhossa.
Aineksia voi vaihdella maun mukaan, mutta ateriassa on hyvä olla hyvänlaatuista proteiinia, hyvää rasvaa sekä kuituja,
vitamiineja ja muita ravintoaineita eriväristen kasvisten muodossa.

 

  • 1 avocado
  • 1 dl minitomaatteja
  • 50 g punakaalia
  • 1 dl ituja (esimerkiksi sinimailasen, papujen, herneiden tai linssien ituja)
  • 1 dl kikherneitä (säilyke)
  • 100 g Munaxin Salaattivalkuaista
  • muutama retiisi
  • hiukan roseepippuria, seesaminsiemeniä, sitruunamehua, oliiviöljyä, chilirouhetta ja silputtua persiljaa

Halkaise avocado, poista kivi ja leikkaa avocado viipaleiksi. Leikkaa minitomaatit puolikkaiksi.
Silppua punakaali pieneksi. Valuta kikherneet ja leikkaa salaattivalkuainen viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit.
Kokoa ainekset kulhoon omiksi lohkoikseen.
Valuta päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua sekä ripota silputtua persiljaa ja rouhittua mustapippuria.
Ripota vielä avocadolle murskattua roseepippuria ja seesaminsiemeniä sekä kikherneille chilirouhetta.